Wonen in Cornelishoeve

Met een woning in Cornelishoeve vorm je met buren een gemeenschap en leef je samen op het erf. Op jouw kavel geniet je van je eigen huis en achtertuin. In de voortuinen staan picknicktafels om tijdens mooie zomeravonden of weekenden heerlijk met je gezin te genieten van jullie maaltijd of een kletspraatje te maken met één van je buren. Daarnaast deel je ook gemeenschappelijke ruimtes zoals de boomgaard, de kas en een moestuin. Parkeren doe je voor de deur of op een van de openbare (overdekte) parkeerplekken. Op vier woningen na beschikt elke woning over een eigen parkeerplaats. De overige vier bewoners krijgen een eigen parkeerplaats in de overdekte parkeerschuur. Alle bewoners krijgen de mogelijkheid om een eigen laadpaal voor een elektrische auto te installeren.

De woningen bieden veel ruimte en zijn ideaal voor gezinnen. Dankzij het afgelegen erf met veel groen kunnen kinderen hier ongestoord spelen.

Interesse in Cornelishoeve?

Zorg dat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen.
Laat hier je gegevens achter en wij zorgen dat je niets mist!

Locatie

IJweg 1316 in Hoofddorp

Woningen

Er zijn 27 woningen beschikbaar

Woonoppervlakte

Van ca. 135m2 tot 227m2

Energiezuinig

Gasloos, energielabel A+++, zonnepanelen en warmtepomp!

Jouw toekomst in Cornelishoeve

Cornelishoeve grenst aan Hoofddorp, is ruim van opzet met 27 royale woningen en omringd door veel groen. Vanaf de IJweg goed bereikbaar en aan drie kanten omgeven door water. Het dorpse karakter wordt extra benadrukt door gemeenschappelijke elementen zoals een kas, een moestuin, boomgaard en een binnenplaats. Er is zelfs een eigen watertappunt in Cornelishoeve en de auto staat voor de deur van de woning of in de ‘overdekte schuur’ op het terrein. Samen met je buren vorm je een klein dorp in de stad. Dat zijn voordelen van een dorpse gemeenschap met de voorzieningen van een stad om de hoek. Is dit jouw toekomst?

Wonen, leven en genieten

Op het erf vind je rust en ruimte waar buren meer dan buren zijn. Je kent elkaar, helpt elkaar en leeft met elkaar. Een kleine gemeenschap waarbinnen het heerlijk vertoeven is. Hier heerst een gemoedelijke dorpse sfeer. Er worden aardbeien en tomaten verbouwd in de gezamenlijke kas op het binnenterrein, er staan picknicktafels op het erf om gezellig bij te kletsen met buurtgenoten of gezamenlijk te eten, de kinderen vermaken zich in de boomgaard en buren spelen een spelletje jeu de boules of proosten op het leven terwijl wordt genoten van een mooie zomerse avond.

Omgeving & locatie

Cornelishoeve ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Twee dorpen die zijn uitgegroeid tot kleine steden met ieder haar eigen kenmerken. Het meer dorps gebleven Nieuw-Vennep tegenover het dorp met stadse trekjes en ambities waarvan alleen de naam nog echt dorps aandoet: Hoofddorp.