Sportief wonen in Cornelishoeve

Sporten kan altijd en overal, maar op sommige plekken heb je net even meer mogelijkheden dan ergens anders. Vanuit Cornelishoeve tref je het wat dat betreft, want hier kun jij kiezen uit een divers aanbod aan sporten.

Natuurlijk de meest populaire sport in Nederland: voetbal. Op loopafstand van Cornelishoeve vind je voetbalclub VV Uno. Ooit uit nood ontstaan vanwege overvolle andere voetbalclubs in de buurt. Op dit moment al enkele jaren een begrip in de regio. Toch zal het nog even duren voordat we VV Uno op het hoogste niveau tegenkomen. Hoe anders is dat iets verderop. Bij de honkbalvelden van Hoofddorp Pioniers wordt tophonkbal gespeeld in de hoogste klasse van Nederland. Op zoek naar een andere balsport? Neem eens een kijkje bij rugby club Haarlemmermeer Hawks, sla een balletje op de padelbanen van Park21 of ga langs bij de beachvolleyballers van VCH. 

Sport jij liever zonder bal? Geen probleem. Bij de Toolenburgse Plas kun je watersporten als surfen en duiken beoefenen of werk jij je in het zweet bij één van de vele bootcamps in het park. In Sportcomplex Koning Willem-Alexander is een zwembad, fitnessruimte, fysio en een sporthal en in de buurt van Cornelishoeve is zelfs een manege, dus ook paardrijden behoort tot de vele mogelijkheden. Wie weet schop jij het ooit tot evenementen als Concour Hippique dat eveneens ieder jaar in Hoofddorp wordt gehouden. 

Zelfs bij jouw woning voor de deur kun je sportief bezig zijn. Op het erf van Cornelishoeve is plek zat om je buren uit te dagen voor een potje Jeu de Boules of bijvoorbeeld badminton. Aan sportmogelijkheden geen gebrek!